Sliter med oljesøl på Sørlandet – nå er Fred fra Sandnes sendt for å redde dagen

I Kristiansand klør de seg i hodet over hvordan oljesøl i byens gågate kan fjernes. Nå skal Sandnes-selskap ha løsningen.

NÆRINGSLIV: Oljesølet, som ligger på asfalten i Kristiansands gågate, viser seg å være en tøff nøtt. Nylig har det blitt jobbet med å finne et middel som kan fjerne griseriet, melder Fædrelandsvennen.

Nå ser Kristiansand til Sandnes for å finne løsningen. Fred Thorkildsen, prosjektleder i Orstad Gulv & Renhold AS, forklarer at selskapet i konkurranse med 20 andre nå har vunnet frem med sin løsning på problemet.

– Nå er vi på vei ned til Kristiansand med produktene skal brukes, forklarer Thorkildsen når Sandnesposten ringer fredag formiddag.

Fred Thorkildsen på plass i gågata i Kristiansand. Bak han er 25 liter av middelet som skal fikse biffen. Foto: Privat

Fiffig produkt

På det glade Sørland skal Thorkildsen og hans kollega Odd Inge Vinningsland formalisere avtalen som gjør at Sandnes-selskapets produkter skal fjerne griseriet.

Selve produktet, et miljøvennlig middel, er av den svært så fiffige varianten.

– Middelet vi skal bruke er et lokalt utviklet produkt, som ikke etterlater noen skader på miljøet. Helt enkelt spiser det opp molekylene i oljen og omgjør de til karbondioksid og vann, forklarer de to på høyttaler i bilen.

– Vi har utført tester for å være sikre på at produktet kan fjerne sølet, og det kommer det til å gjøre, utdyper Thorkildsen, som forventer at jobben er gjort i løpet av neste uke.

– Nå skal vi møte kommunen og de tilknyttet vårt selskap i Kristiansand som skal utføre arbeidet. Det skjer nok ikke i løpet av de neste dagene, men i løpet av neste uke.

Artikkelen er hentet fra Sandesposten.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.