Fred har ansatt både kona og broren i firmaet sitt: – Forventer at vi knuser budsjettet med noen millioner

Fred Thorkildsen tok med seg den amerikanske drømmen til Norge. I fjor fikk han prisen for å være en Gasellebedrift, den prisen skal han vinne i år også.

Av sandnesposten.no

Fred Thorkildsen er en mann som ikke er redd for å ta på seg «drittjobben», spesielt ikke når han har funnet ut at dette kan han tjene godt på.

– Jeg ser for meg at vi blir Gasellebedrift i år også, forteller han med et smil, mens han sprøyter på litervis av vaskemiddel på huset i Ganddal.

Du har garantert sett den fargerike mannen med en bil som ser ut til å ha kommet ut av Flåklypas mekaniske verksted. Pickupbilen inneholder det som er suksessen til bedriften, nemlig et vaskemiddel utviklet i USA, og som også er miljøgodkjent.

– Mellom 70 – 80 liter med vaskemiddel på et tak som dette, forteller han.

Sandnesposten har skrevet flere artikler om mannen som fulgte den amerikanske drømmen i 2019 og kom tilbake med et vaskemiddel som skulle revolusjonere fasadevaskbransjen.

I videoen over kan du se hvorfor Thorkildsen mener du bør vaske huset ditt minst annethvert år.

Har ansatt både kone og bror

Da Sandnesposten møtte han i 2019 hadde han nettopp kommet tilbake med et vaskemiddel som foreløpig Thorkildsen er den eneste i Norge som har patent på.

Da drev han også for seg selv sammen med en tidligere politimann i Oslo, hvor de opprettet selskapet Fasadevask 1. Under denne paraplyen har de i dag 20 selvstendige bedrifter som har tilknytning til Fasadevask 1.

– Planen vår er at vi i høst skal kjøre på med flere kurser og utvide enda mer. Akkurat nå strekker vi oss fra Lillesand i sør til Mosjøen i nord, forteller Thorkildsen.

Planene er at de skal ta med konseptet til både Sverige og Danmark, men foreløpig holder de seg innenfor Norge.

I tillegg til å utvide konseptet med flere ansatte har han ansatt sin egen kone i fjor og nå i år har han ansatt sin egen bror, Kristian Thorkildsen som er med han på jobb for anledningen.

– Hvordan går det på hjemmebane når dere henger sammen så ofte?

– Det går veldig bra fordi jeg og min bror er gode kompiser. Min kone får jobbe fra et annet kontor enn hvor jeg sitter fordi hun klarer ikke alt rotet mitt, humrer han.

Grønne piler

Dersom man ser på regnskapstallene de siste årene kan man se at pilene virkelig går i riktig retning for Sandnes-bedriften.

Ekteparet Nancy og Fred Thorkilsen. Foto: Ida Tiberg

Dermed ble de hedret med Gaselleprisen. Prisen deles ut av Dagens Næringsliv i samarbeid med Dun & Bradstreet.

– Vi har et budsjett på ti millioner kroner og per august så passerte vi 8,5 millioner kroner, og vi vil nok passere 12 millioner kroner i løpet av året så det betyr at vi mest sannsynlig blir Gasellebedrift i år også, sier han fornøyd.

Kriterier for gasellebedrifter

  • Levert godkjente regnskaper
  • Minst doblet omsetningen over fire år
  • Omsetning på over en million kroner første år
  • Positivt samlet driftsresultat
  • Unngått fallende omsetning 
  • Vært Aksjeselskap
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.