Fred (60) dro til USA for å følge vaskedrømmen– Det er en helt unik idé.

Fred Thorkildsen fra Sandnes valgte å ta seg en uke i USA for å lære seg måten man driver med «softwash». Tilbake kom han med en vaskemetode av hus som han mener er helt unik.

SANDNES: – Det er helt revolusjonerende, forteller Thorkildsen engasjert mens han vasker et hus på Tjelta.

Selve vaskejobben gjør han på noen få timer, da har han fått bort det meste av skitt som legger seg på et hus i form av måse og alger.

– Vanligvis tar det en halv dag om man skal bruke høytrykksspyler på huset, i tillegg mener jeg det er feil å bruke vanlig høytrykksspyler på et hus for bare om trykket er høyt nok så kan du skjære gjennom stål, forteller Thorkildsen.

Startet som maler og gulvlegger

Thorkildsen begynte sin karriere som maler og gulvlegger for rundt 40 år siden. I dag er han daglig leder for Orstad Gulv og Renhold som ble startet opp i 2013.

På grunn slitte knær gikk han over til å begynne med høytrykksspyling av hus for tre år siden.

Det var der han begynte å interessere seg for hvordan man vasker hus på en annen måte enn kun med å bruke en vanlig høytrykksspyler.

– Jeg startet å undersøke litt på hvorfor høytrykk er essensen i det å vaske hus her i Norge. Så begynte jeg å søke litt på YouTube, hvor det ledet meg til USA. Dermed kom jeg i kontakt med en som drev på med noe som heter «softwash», forteller Thorkildsen.

Dermed dro Thorkildsen til USA i oktober 2019 for og lære seg denne måten å vaske hus på.

– Jeg kunne ikke fatte og begripe hvordan disse Amerikanerne klarte å vaske disse svære husene deres på under to timer.

Bygget en egen «vaskebil»

Da Thorkildsen kom hjem fra USA fikk han en ide om å bygge en egen vaskebil.

Den er utstyrt med en bensindrevet høytrykksspyler, vanntank, spyleslange, diverse kjemikalier og med mye mer.

– Jeg fikk god avstandshjelp fra USA når det kom til å bygge denne bilen som har plass til rundt 800 liter med væske. Alt av utstyr står fastmontert i bilen. Den er et unikum for oss, hvor jeg kan sprøyte takene fra bakkenivå samtidig som jeg klarer å vaske opp i tredje etasje på et hus, forteller Thorkildsen.

Jobb endte med kjøp av Jaguar

Den daglige lederen kan glede seg over at de allerede i år går inn mot sitt beste år for bedriften hans.

– Dette året blir sannsynligvis det beste året vårt, om du ser på hele årsomsetningen vår i fjor (litt i underkant av fire millioner), så har vi allerede passert det tallet der, forteller Thorkildsen.

Thorkildsen jobber nærmest hver dag med å vaske hus og bygninger. Blant annet tar han jobber for malerfirmaet T.Lund, Byggfornying, Bate, mange borettslag og Bilpavljongen på Sola.

– Det med at jeg tok et oppdrag med å vaske Bilpavlijongen på Sola er egentlig en ganske morsom historie. Etter at jeg var ferdig med jobben lot jeg meg friste til å prøve en av Jaguarene de hadde der inne og tok med meg kona på en prøvetur. Det endte med at jeg kjøpte Jaguaren, sier Thorkildsen.

Har ambisjoner om å nå nasjonalt

Til og være 60 år så står det ikke tilbake på ambisjonsnivået for den energifulle mannen. Mens han holder på å spyle av huset på Tjelta som tok rundt en time forteller han om å kunne nå bredt utover Skandinavia.

 Vi startet opp med dette vaskeopplegget i vår og allerede før vi har startet med dette har vi etablert oss på Østlandet, samtidig som vi har et firma i Lillesand. Vårt kortsiktige mål er å kunne utvide oss til de største byene i Norge for så å etablere oss i resten av Skandinavia, forteller Thorkildsen. 

Artikkelen er hentet fra Sandnesposten

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.