Amerikansk vaskemetode vekker oppsikt: Nå vil Fred (60) nå ut til hele landet

Næring

– Interessen for «softwash» er stor. Vi har som mål å etablere oss i hele landet og da trenger vi et sted der vi kan ha utstyr tilgjengelig og samtidig drive med opplæring og kursing. Dette vil vi nå gjøre fra Brannstasjonveien, sier Fred Thorkildsen, som satser stort på den amerikanske vaskemetoden «softwash».

– Unikt

Sandnesposten skrev om den aktive 60-åringen i juli. Thorkildsen har erfaring som både maler og gulvlegger, men har de siste årene jobbet som daglig leder for Orstad Gulv og Renhold. For tre år siden gikk Thorkildsen også over til høytrykksspyling av hus, og fattet da også stor interesse for hvordan man kan vaske hus på annen måte enn å bruke en vanlig høytrykksspyler. Ofte tar vanlig høytrykksvask lang tid og Thorkildsen mener også at det ved for høyt trykk er fare for å skjære gjennom stål.

– Etter litt undersøkelser kom jeg over en som drev med noe som heter «softwash» i USA. Jeg kunne ikke fatte og begripe hvordan disse amerikanerne klarte å vaske svære hus på under to timer, sier Thorkildsen, som selv dro til USA i fjor for å lære seg måten å vaske på.

Herfra gikk det kort tid før han kom tilbake med diplom på softwash-verifisering. Et diplom han lenge har vært alene om å ha lokalt. Nå reiser han også mye rundt med en egen vaskebil for å ta oppdrag lokalt med vask av både hus og bygninger.

– Det har gått veldig bra og omsetningen viser gode tall. Jeg er svært optimistisk med tanke på framtiden. «Sotftwash» er helt unikt og på mange måter revolusjonerende, sier han.

Stor interesse

Thorkildsen forteller også at mange firma og bedrifter innen vaskebransjen har fattet stor interesse for «softwash» og han ser store muligheter for vekst. Det er heller ikke bare Rogaland at interessen er stor.

– I tillegg til lokal satsing er «softwash» nå tatt inn av bedrifter i større byer som Oslo og Kristiansand og vi jobber med å få enda flere på plass. Interessen er stor. På litt lengre sikt er det også naturlig å tenke utover landets grenser.

Artikkelen er hentet fra Sandnesposten

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.